منتديات لمسة التميز والابداع
الكبيبة الشامى  613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي التسجيل يمنحك بعض الخواص مثل تستطيع ان تضيف مواضيع وتستطيع ان تضع ردا وتستطيع ان ترى بعض الروابط والمواضيع المخفيه عن الزوار
سنتشرف بتسجيلك
شكرا الكبيبة الشامى  829894
ادارة المنتدي الكبيبة الشامى  103798
منتديات لمسة التميز والابداع
الكبيبة الشامى  613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي التسجيل يمنحك بعض الخواص مثل تستطيع ان تضيف مواضيع وتستطيع ان تضع ردا وتستطيع ان ترى بعض الروابط والمواضيع المخفيه عن الزوار
سنتشرف بتسجيلك
شكرا الكبيبة الشامى  829894
ادارة المنتدي الكبيبة الشامى  103798
منتديات لمسة التميز والابداع
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


اسلاميات،برامج،انترنت،اخبار،العاب،غرائب وعجائب،صور،شعر وخواطر،قصص ،هواتف نقاله،رياضه،لغات العالم،حيوانات،طيور،عالم البحار،فلك،اعلانات،تبادل اعلانى،تطوير الذات،اشهار منتديات عربية مجانا،العاب،برامج
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخولاعلانات الموقع

 

 الكبيبة الشامى

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ملاك وصعب الامتلاك
المشرف العام
المشرف العام
ملاك وصعب الامتلاك


العمر : 28
السٌّمعَة : 9
نقاط : 1777
عدد المساهمات : 870
تاريخ التسجيل : 06/09/2011
انثى الاوسمة : مشرفه مميزه
عدد الاوسمة التى حصل عليها : 10

الكبيبة الشامى  Empty
مُساهمةموضوع: الكبيبة الشامى    الكبيبة الشامى  I_icon_minitimeالجمعة ديسمبر 09, 2011 11:02 pm

طريقة تحضير الكبيبة الشامى بالصور
برغل ولحم وبقدونس وبصل وصنوير وبهارات( قرفه و فلفل اسمر و قرنفل و نعناع جاف ) وملح وزيت
الكبيبة الشامى  Int83747ou1
طريقة العمل:



نقوم بنقع البرغل في ماء...





وتترك جانبا لمدة نصف ساعه..





انتبهوا لا تتأخرو في النقع المده القصوى ربع ساعة


الكبيبة الشامى  83883747zy4
ومن ثم نصفي البرغل من الماء ويترك ليتصفى

الكبيبة الشامى  Uhx83747je7
وبعدها نقوم بخلط كلا من (البرغل ونصف كمية اللحم المفروم والبقدونس وقليل من البصل والبهارات والملح ) في الخلاط الكهربائي.. وطبعا قبل الخلط لازم ننشف البرغل من الماء

الكبيبة الشامى  Uxc83747hf0
وهذا شكل خلطة الكبيبه
الكبيبة الشامى  Zmx83747cr4
بعدين نجي الى تحضير الحشوه:


نحمر البصل على النارحتى تصير ذهبية اللون
الكبيبة الشامى  Bu483972qo6
ونضع فوقه بقية المقادير ( اللحم والبقدونس والصنوبر والبهارات والملح)و تترك حتى تتعصج معا.

الكبيبة الشامى  Wqm83972ia7
ونجي لتشكيل الكبيبه .. ناخذ مقدار كره صغيره من الكبه ونحشيها باللحمه..



بعدين نقليها .. ونقدمها بالهناء والشفاء



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
شروق الامل
نائبة المدير العام
نائبة المدير العام
شروق الامل


العمر : 37
السٌّمعَة : 5
نقاط : 2135
عدد المساهمات : 1127
تاريخ التسجيل : 07/11/2011
الدولة : مصر
انثى الاوسمة : وسام صاحب الحضور الدائم
عدد الاوسمة التى حصل عليها : 10

الكبيبة الشامى  Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكبيبة الشامى    الكبيبة الشامى  I_icon_minitimeالسبت ديسمبر 10, 2011 12:04 pm



طريقة عمل الكبيبة المصرية علي طريقتنا بالصور

الكبيبة الشامى  1520

الكمية تكفي: 4 أشخاص
وقت التحضير: 30 دقيقة
وقت الطهي: 40 دقيقة
المقادير: 1/2 كيلو لحمة مفرومة 2 ثمرة بصلتين راس ثوم 2 ثمرة طماطم ثمرة بطاطس مقدار كسبرة خضراء كوب ارز مقدار فريك مقدار ملح وفلفل مقدار بهارات مقدار مرقة دجاج او لحمة مقدار زيت للقلي وبيض للقلي
التحضير: كل اللي هنعمله هنكون مجهزين كل حاجة
يعني مقشرين البصل ومقطعينه ومقشرين والثوم
ومقشرين البطاطس وغسلنها ومقطعينها
والطماطم مغسولة ومقطعة
والارز مطحون والفريك مطحون وناعم
والكسبرة كمان
اكيد فاهمين يعني هنعمل ايه
وكل حاجة نخلطها مع بعضها مع اضافة الملح فقط
ونفرمهم كلهم جيدااااااااااااا وتكون ناعمة جداا
وبعدين نضع البهارات والفلفل الاسود ونقلبهم جيداااا
وبعدين نصبعها نعملها زي الكفتة بس نتاكد انها متماسكة مع بعضها عشان متفكش مننا
وبعدين نرصها في حلة
وتسقي بالشوربة الساخنة حتي تغطيه جيداا
يعني نزود الشوربة عليه شوية
ونضعه علي النار واول ميغلي نهدا النار عليه ونتركه ليغلي
الطبخ: وبعد ميستوي وهنعرف منين انه استوي ياما بشوكة او خلة بتاع الشيش تووك اوك
بعد كده نجيب بيضتين او 3 ونحط عليهم شوية فلفل اسود عشان ظفارة البيض وذرة ملح ونقلبهم جيداااا
ونكون حاطين زيت في طاسة علي النار عشان يسخن
ونبل الكبيبة دي في البيض ونضعها في الزيت
ونخلي لونها وردي هي مش هتاخد وقت في التحمير
ونطلعها علي ورق مطبخ عشان يمتص الزيت
وبعدين نقدمها
ممكن يفضل منك شوية شوربة في الحلة بتاع سلق الكبيبة
دي بقي لو ذوقتيها هتعجبك جدااااااااااااااااااا وبيبقي حلو قووي وهو مسلوق
الخطوة الاخيرة: هل اعجبتك الوصفة؟

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
شروق الامل
نائبة المدير العام
نائبة المدير العام
شروق الامل


العمر : 37
السٌّمعَة : 5
نقاط : 2135
عدد المساهمات : 1127
تاريخ التسجيل : 07/11/2011
الدولة : مصر
انثى الاوسمة : وسام صاحب الحضور الدائم
عدد الاوسمة التى حصل عليها : 10

الكبيبة الشامى  Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكبيبة الشامى    الكبيبة الشامى  I_icon_minitimeالسبت ديسمبر 10, 2011 12:06 pm



المصرى يكسب

ههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ملاك وصعب الامتلاك
المشرف العام
المشرف العام
ملاك وصعب الامتلاك


العمر : 28
السٌّمعَة : 9
نقاط : 1777
عدد المساهمات : 870
تاريخ التسجيل : 06/09/2011
انثى الاوسمة : مشرفه مميزه
عدد الاوسمة التى حصل عليها : 10

الكبيبة الشامى  Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكبيبة الشامى    الكبيبة الشامى  I_icon_minitimeالسبت ديسمبر 10, 2011 12:30 pm

ههههههههههههههههههههههههه طبعاااااااااااااااا يااااااااااااااااقمر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الكبيبة الشامى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات لمسة التميز والابداع :: قسم الرجل والمرأه :: مطبخك هنا-
انتقل الى:  
الساعة الان
الاعلانات النصية
مدونة المنتدى
منتدى لحظات حزينه
منتدى بوابة مصر
مركز رفع صور
منتدى طلبات الابداع
منتدى سمر وشهد
اضف موقعكاعلن معناتبادل نصي
اضف موقعكالعاب اون لاين
تبادل نصي
كلمة مدير ومؤسس الموقع:ابرئ نفسي أنا مؤسس منتديات لمسة التميز والابداع ،امام الله ثم امام جميع الزوار والاعضاء على كل ما يحدث من تعارف بين الاعضاء مما يخالف ديننا الحنيف ، وانا اخلى مسؤليتى من اى موضوع فى هذا المنتدى والموضوع يمثل كاتبه فقط .
جميع الحقوق محفوظة لـ منتديات لمسة التميز والابداع ©2013-2012

adf.ly
المواضيع الأخيرة
» دعاء لله بقلبى
الكبيبة الشامى  I_icon_minitimeالسبت سبتمبر 19, 2015 10:07 pm من طرف شروق الامل

» يوم 8 ابريل كان عيد ميلادى يترى حد افتكرنى ؟؟
الكبيبة الشامى  I_icon_minitimeالإثنين أبريل 13, 2015 2:23 pm من طرف شروق الامل

» عيد ميلاد سعيد يا محمد
الكبيبة الشامى  I_icon_minitimeالإثنين أبريل 13, 2015 2:18 pm من طرف شروق الامل

» لسا فاكر كان زمان كان زمان
الكبيبة الشامى  I_icon_minitimeالإثنين أبريل 13, 2015 2:14 pm من طرف شروق الامل

» الله نور السموات والأرض
الكبيبة الشامى  I_icon_minitimeالجمعة سبتمبر 05, 2014 11:47 am من طرف شروق الامل

» مرحبا بكم معنا ، أهلا وسهلا
الكبيبة الشامى  I_icon_minitimeالسبت أبريل 05, 2014 4:03 pm من طرف شروق الامل

» قصه حب لم تكتمل
الكبيبة الشامى  I_icon_minitimeالسبت أبريل 05, 2014 1:30 pm من طرف شروق الامل

»  الانسان يعيش بالأمل
الكبيبة الشامى  I_icon_minitimeالإثنين نوفمبر 11, 2013 6:09 pm من طرف شروق الامل

» الله أكبر ولله الحمد
الكبيبة الشامى  I_icon_minitimeالإثنين نوفمبر 11, 2013 6:05 pm من طرف شروق الامل

» نعم إن الله يشتاق لكم اخواتي
الكبيبة الشامى  I_icon_minitimeالإثنين نوفمبر 11, 2013 5:57 pm من طرف شروق الامل

اعجابات
الكبيبة الشامى  Fb110