بالنسبه للانشون بعد اما شوفتوا اللي بيصنع منه الانشون في المصانع
فانا قررت اعمله في البيت
وفعلا عملته وطعمه شبيه بالجاهز
وكفايه انه نضيف
نيجي للمقادير
4بيض
6معالق دقيق
نصف كوب زيت
4قطع جبنه مثلثات
2مرقه دجاج بالفراخ او اللحمه
فصين او تلاته توم
2فص حبهان
فلفل اسود مش مطحون (حسب الرغبه)
الطريقه
يضرب كله في الخلاط ماعدا الفلفل الاسود
واذا كنتي تريدين اللون الاحمر
اضافه قليل جدا من اللعلعه
او بنجر احمر
وبعدين نفضيه في كيس بلاستيك ونضع الفلفل الاسود ونقلبه فيه
نغلق الكيس جيدا
وبعدين نحط الكيس في ماء يغلي لمده ساعه الا ربع
ونسيبه لما يبرد ونقطعه
ودوقي اجمل لانشون من صنع اديكي